Afficher ce site en français | View this website in English

Mobiliteit

Te voet of met de fiets

Voor wie op wandelafstand woont of werkt, is de meest ideale manier om Capitole Gent te bereiken te voet of met de fiets. Geen files, geen parkeerproblemen!

De fietsdienstverlening in Gent is gebundeld in de organisatie De Fietsambassade Gent.

Met tram of bus

Capitole Gent ligt naast het Woodrow Wilsonplein, waar ook de grote halte Gent Zuid van De Lijn is gesitueerd. Heel wat trams en bussen stoppen voor de deur van het theater! De exacte uurregelingen en informatie vind je op www.delijn.be.

Netplannen van De Lijn in Gent en Oost-Vlaanderen

Met de trein

Houd er rekening mee dat er na afloop van evenementen ‘s avonds vaak geen treinritten meer terug huiswaarts zijn. Controleer dus of een vlotte terugreis mogelijk is. Of probeer de heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Info over de uurregelingen vind je op www.nmbs.be.

Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Gent-Dampoort, maar ook vanuit Gent-Sint-Pieters zijn er vlotte verbindingen.

Gent-Dampoort ligt op 20 minuten wandelafstand van de zaal. Je kan aan het station ook de bussen 70, 71, 72, 73, 74, 76 of 78 nemen richting Gent tot aan de halte Zuid.

Gent-Sint-Pieters ligt op 30 minuten stappen van de Capitole. Je kan aan het station tram 21 (Zwijnaarde – Gent Sint-Pieters – Melle Leeuw) richting Melle Leeuw nemen en na 25 minuten afstappen aan de halte Zuid. Met de bussen 70 t/m 74 en 76 t/m 78 gaat het sneller en bereik je de halte Zuid in een 12-tal minuten.

Met de auto

Circulatieplan

Het Circulatieplan deelt Gent op in 6 sectoren: Tolhuis, Portus Ganda, Krook, Coupure, Brugse Poort en Rabot. Wie van de ene sector naar de andere wil moet hiervoor de stadsring R40 gebruiken. Sommige straten kregen een andere rijrichting of werden geknipt voor auto’s (niet voor bussen en taxi’s).

Capitole Gent bevindt zich in de sector Krook, maar voor wie met de auto via de snelweg komt veranderde er niets. Je rijdt nog altijd via de fly-over, de lange brug van de E17 naar de Zuid, richting Capitole en de Interparking Zuid vlak voor de deur.

Mobiliteitsplan stad Gent
Circulatie in de sector Krook
Circulatieplan naar de parkings in de stad

Lage-emissiezone vanaf 1 januari 2020

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, wordt de Gentse binnenstad of het gebied binnen de R40 vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ). Ook Capitole Gent valt binnen de LEZ, maar Interparking Gent Zuid niet. De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer inrijden. Vermijd een boete en check of je met je voertuig de LEZ binnen mag.

OPGELET – Als je rechtstreeks de parking van Interparking Gent Zuid (volgens het adres Woodrow Wilsonplein 1) inrijdt, kom je niet in de LEZ. Rij je tot aan de deur van of langs het theater zelf, dan ben je wel in de LEZ.

Parkeren

Capitole Gent bevindt zich op het Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent. Vlak bij het theater kan je parkeren op

  • Interparking Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent (open tot 01.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur)

Andere Interparkings in Gent zijn:

  • Interparking Kouter, 9000 Gent (open tot 02.00 uur, zaterdag tot 04.00 uur)
  • Interparking Center, Korte Meer 22b, 9000 Gent (open tot 21.00 uur, gesloten op zondag)

Vertrek tijdig, raadpleeg de verkeersinfo

Vertrek tijdig zodat je het begin van de voorstelling niet mist! We kunnen laatkomers namelijk niet garanderen dat zij het eerste deel van de voorstelling nog kunnen bijwonen.

Raadpleeg de verkeersinfo voor je vertrek. Informeer je via de radio of de links hieronder over eventuele wegwerkzaamheden of files onderweg:

www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Raadpleeg www.europcar.be voor meer informatie.