Afficher ce site en français | View this website in English

Pocahontas

De shows van april worden verplaatst naar 20 en 21 februari 2021. Ticketkopers worden hiervan via e-mail op de hoogte gebracht.

Update 26.06.2021

—-

Silke Mastbooms, finaliste The Voice, wordt Pocahontas

Na het succesvolle ‘Aladdin’, dat door pers en publiek overladen werd met superlatieven, brengt theaterhuis Uitgezonderd. van James Cooke een nieuwe familiemusical naar Vlaanderen. Indiaanse klanken zullen het waargebeurde verhaal vertellen van Pocahontas en haar indianenstam die geconfronteerd worden met de Engelse ontdekkingsreiziger John Smith en zijn schip vol gelukzoekers.

Het verhaal van Pocahontas is bekend door de Disneyfilm, maar wordt nu voor de allereerste keer leven ingeblazen in het theater. En wie beter dan Silke Mastbooms (finaliste The Voice Van Vlaanderen 2012) kan deze titelrol op zich nemen? Zij krijgt Juan Gerlo, bekend bij het jonge volk als hoofdrolspeler Jonas in de populaire Ketnet-reeks Ghostrockers, naast haar.

Artistiek zaakvoerder James Cooke licht vol overtuiging zijn keuze toe: “Silke is een pittige dame met een dijk van een stem én ze heeft geen uren nodig in de make-upstoel. Zij ís gewoon Pocahontas!”

Silke vult aan: “Ik denk dat Pocahontas en ik allebei zeer nieuwsgierig zijn. Ik ben ook nooit echt een elegant prinsesje geweest en ook dat zie ik niet bepaald in Pocahontas”.

Geen Pocahontas zonder John Smith. De rol van deze knappe Westerse ontdekkingsreiziger wordt vertolkt door Juan Gerlo. “Juan kwam tijdens de auditie al even langs om een scène mee te spelen. Je voelt onmiddelijk dat hij heel goed weet wat hij doet en dat ook zeer professioneel aanpakt. Dat is exact wat ik nodig heb, zeker nu ik mijn eerste hoofdrol in een musical te pakken heb!”, lacht Silke.

Cast & crew

Op de bekendmaking van de voltallige hoofdcast is het nog even wachten, maar ook ditmaal verzekert Uitgezonderd. uit te pakken met een een sterke hoofdcast en een groots ensemble.

Uitgezonderd. doet een beroep op hetzelfde creatieve team als bij de vorige familiemusical ‘Aladdin’. Gouden trio Tijl Dauwe (script), Sam Verhoeven (muziek) en Jaak Lema (regie) zijn al volop uit de startblokken geschoten om van deze musical een nieuwe voltreffer te maken.

Het verhaal

Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden…

Kaarten kosten 27, 34 en 39 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

za 20.02.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 12:30
Aanvang - 13:30

Capitole Gent

nieuwe datum

Tele Ticket Service

za 20.02.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 16:00
Aanvang - 17:00

Capitole Gent

nieuwe datum

Tele Ticket Service

zo 21.02.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 10:00
Aanvang - 11:00

Capitole Gent

nieuwe datum

Tele Ticket Service

zo 21.02.2021 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 14:00
Aanvang - 15:00

Capitole Gent

nieuwe datum

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Pocahontas" wordt georganiseerd door Uitgezonderd.